...napsáno životem

O tříkrálové sbírce

Když jsem se dnes přihlásila na signály, zaujal mě článek ve výberu z blogů o Tříkrálové sbírce. Letos mě totiž nějak minula a to mě mrzí. Posledních nevím kolik roků jsem chodila jako dospělý doprovod tří králů v sousedním městě, do kterého jsem dřív chodívala na gympl. Organizátoři mě tam vždycky obdivovali, že se mi chce o víkendu vstávat tak brzo a jezdit k nim kvůli tomu, abych v mrazu, dešti a sněhu chodila dům od domu, panelák od paneláku, byt od bytu se třemi dětmi, které to většinou bavilo první hodinu a zbytek času spíš prozlobili a já je musela usměrňovat, abychom vůbec obešli, co jsme měli za úkol a došli taky někdy domů, do tepla. Tento rok už však mé služby nebyly potřeba. Je pravda, že když občas potkám některého z králů, se kterýma jsem dřív chodívala, uvědomím si, jak ten čas letí, protože mnozí z nich už děti nejsou. A tak asi moji práci dostal někdo mladší.

Ale nevadí mi, že jsem letos neměla příležitost s králama chodit. V ten den, kdy se sbírka konala, měla má babička narozeniny, takže bych stejně asi chodit nemohla. Víc mi vadí, že u nás doma tři králové nikdy nezazvonili. Nevím, jestli je to tím, že nemáme tolik ochotných dětí, co by se do sbírky zapojili, a nebo tím, že se tři králové vyhýbají panelákům, které jsme my také neměli rádi, ovšem v mrazech nebo dešti jsme za ně byli vděční, ale vím, že mi letos chyběla ta známá písnička zpívaná dětmi v kostýmech i možnost vhodit svůj příspěvek do jejich kasičky.

Zobrazeno 955×

Komentáře

Jana Zichová

to je divný, že u vás nechodí... a je to škoda. U nás byli letos jako pokaždé, ale tentokrát jim to aji ladilo :)

Pája-Hoffmannová

U nás nikdy nebyli :( já vždycky přispěla ve Šlapanicích, donesla jsem si křídu a dveře jsem si popsala sama. A letos nám tu už zůstalo 2010... :(

Katis

..možná by děti byly, ale někdo nemá asi ten dar oslovování, motivace - aby se připojily. V konečném důsledku se může ukázat, že důvody absence navštěvnosti Tří králů v částech města mohou tkvět také v špatné nebo nesystematické organizaci Tř.sbírky ve vašem městě. Ale to nevím, jen zvažuji ty důvody. Je pravda, že když se tak člověk podívá, ty činnosti dělají pořád ti samí lidi dokola. Je to škoda, ale škoda i pro ty, kterým se leckdy spíš nechce, než že by měli závažné důvody. Ten celkový nezájem (o cokoliv a kohokoliv) mě docela děsí.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková